Soving

Når barna begynner på Hestehoven, er de små og trenger fortsatt mye søvn. Vi tilrettelegger så godt vi kan, og de minste trenger ofte å sove to ganger i løpet av barnehagedagen. I all hovedsak får barna sove når de trenger det.

Etterhvert ønsker vi at hele gruppen får en tilnærmet lik soverutine, slik at vi kan legge tilrette for aktiviteter og lek. Det vil si at etter lunsj foretar vi nødvendig stell/bleieskift og så legges barna til å sove- mett, tilfreds og trøtt.

I vår barnehage har vi valgmuligheter for både ute- og innesoving. De minste barna blir gjerne lagt ute i vognskuret, der egen sovevogn venter med riktig utstyr (skinn/teppe til underlag, teppe om sommeren og sovepose om vinteren, seler, myggnett og regntrekk) som alt skal være merket med navn.

Innendørs har vi soverom med madrasser på gulvet, der personalet sørger for rene tepper og laken, og god lufting både i forkant og under soving. Her sover gjerne de eldste barna på Hestehoven.

Vi har montert kamera i soveskuret, som registrerer bevegelse, og som overvåkes av personalet. Vi bruker i tillegg babycaller som registrerer all lyd, og vi har sovevakt som er ute å ser til barna ca hvert 15 minutt.